Besturing Automatische beregening

Wij zijn dé specialist in watertechnische activiteiten.

Een automatische beregeningsinstallatie zorgt er voor dat uw tuin niets te kort komt en geeft u het gemak van beregening op de juiste tijd. Ook wanneer u voor langere tijd niet aanwezig bent gaat dit gewoon door! Een juist beregeningsschema en een regensensor voorkomen dat uw gazon en planten het moeilijk krijgen. Ook een teveel aan water wordt voorkomen. Tuin & Watertechniek maakt gebruik van een aantal beregeningsautomaten van Toro, hieronder een korte technische specificatie. 

TMC-212 serie
De TMC-212 automaten hebben allerlei functies met een geavanceerde modulaire constructie. Opties zoals binnenhuis- en buitenhuismodellen en 2 tot 12 stations maken deze beregeningsautomaten geschikt voor een brede reeks toepassingen voor particulier gebruik. Zij zijn eenvoudig te programmeren en te installeren en hun halfgeleidertechnologie zal de toets der tijd doorstaan.

TMC-424 serie (nieuw)
Dit is een variant op de TMC -212 serie, maar nu uitbreidbaar met TriComm, waardoor op afstand(via internet) beheer van de automaat mogelijk is. Geperfectioneerde eigenschappen, gebruiksgemak en een geavanceerde modulaire technologie bieden kracht en controle van een compleet nieuw niveau.

De TMC-424, die verkrijgbaar is in uitvoeringen met 4 tot 24 stations, instelbare piekbeveiliging en stroombewaking kan zonder problemen worden afgestemd op alle vereisten op het gebied van beregening van groen- en landschapsvoorzieningen. De 424 kan in combinatie met een flowsensor een teveel aan waterverbruik per groep detecteren (bij bv. leidingbreuk) en deze groep bij een volgende sproeibeurt automatisch overslaan. Tevens is een alarmmelding via internet of sms mogelijk.

Regensensor
Regent het terwijl de automatische beregening ingesteld staat op beregenen? Geen probleem! De RainSensor™ (Toro), die geschikt is voor alle particuliere toepassingen, schakelt de beregeningsinstallatie uit als het regent.

In combinatie met de waterbesparende functies op Toro-besturingssystemen zorgt de RainSensor™ voor een verdere verbetering van het totale waterbeheer. Voor verschillende weersomstandigheden zijn er ook RainSensor™ modellen die niet alleen zijn uitgerust met een regensensor, maar ook met een vorstsensor.

Afsluiters (elektrische kraan)
Het goed functioneren van uw sprinklersysteem is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte afsluiters. Tuin & Watertechniek maakt veel gebruik van de systemen van Dorot.

Onderstaand treft u een korte technische specificatie De serie 75 2-weg van Dorot is een unieke kraan ( 3/4'' - 3'') met een lage doorstromingsweerstand (grote capaciteit tot 40 m3/uur). De kunststofkraan is bestand tegen meststoffen en kan voorzien worden van een doorstroombegrenzer. De 2-weg kraan wordt elektrisch gestuurd (AC/DC) en heeft een korte sluitingstijd. Speciaal voor beregeningsinstallaties, is de 1 1/2'', 2'' en 3'' uitvoering voorzien van een terugslagklepje, waardoor de kraan zelfs afgesloten blijft als de druk wegvalt.

Watertechnische installaties voor iedere toepassing.

Bedrijfszekerheid staat bij ons voorop en is ons fundament voor elk advies of ontwerp.